Tajska Tilapia z sosem orzechowym

Tajska Tilapia z sosem orzechowym
Tajska Tilapia z sosem orzechowym to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 33g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać stir-smażyć warzywa, sos orzechowy, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszane warzywa, można śledzić to danie główne z Deser Z Pumpkin Pie jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona Tilapia Z Tajskim Kokosowym Sosem Curry, Pieczona Tilapia Z Tajskim Sosem Kokosowo-Curry, oraz Pieczona Tilapia z tajskim sosem kokosowo-Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni nonstick, podgrzać 2 łyżeczki oleju na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać mrożone warzywa; gotować od 4 do 5 minut, często mieszając, aż będą chrupiące-miękkie. Warzywa podzielić na 4 talerze obiadowe; przykryć do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
3
Dodaj 1 łyżka oleju do tej samej patelni; zmniejszyć ogień do średnio-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać filety rybne; gotować 3 minuty. Włączyć ryby; łyżka i rozprowadzić 1 łyżka sosu orzechowego na każdym filecie na pokrycie. Gotować około 4 minut dłużej lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sos OrzechowySos Orzechowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Podawać ryby z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RybyRyby

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn