Tagliatelle z tuńczykiem, cytryną i rukolą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Tagliatelle z tuńczykiem, cytryna & rocket spróbować. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.33 za porcję. 53 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga rakiety, oliwy z oliwek, ząbka czosnku i soku z cytryny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 54%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Makaron z tuńczykiem, rukolą i cytryną, Makaron Tunan i rukola (rukola) , oraz Pizze z tuńczykiem, oliwą i rukolą.
Instrukcje
Ugotować makaron na dużej patelni z wrzącą osoloną wodą, aż al dente. W międzyczasie rozgrzać oliwę z oliwek na innej dużej patelni, dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Włóż odsączonego tuńczyka do miski. Lekko rozgnieść widelcem i dodać do czosnku na patelni, a następnie dodać rukolę. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem.
Odcedzić makaron i dodać do mieszanki tuńczyka.
Dobrze wymieszać i natychmiast podawać, skropić odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i przybrać dodatkową rukolą.