Tagliatelle alla Bolognese
Tagliatelle alla Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mleko, pietruszkę płaską, pancettę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Tagliatelle Bolognese, oraz Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj pancetta do patelni i gotować 2 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj posiekaną cebulę, posiekany seler i posiekaną marchewkę; gotować 10 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj mieloną cielęcinę, mieloną wieprzowinę, 1 łyżeczkę soli i pieprzu; gotować 5 minut lub aż zbrązowieje, mieszając do kruszonki. Wymieszać z winem. Gotować przez 3 minuty lub aż płyn prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Ułożyć 5 gałązek pietruszki i dalej 3 składniki (przez tymianek) na podwójnej warstwie gazowej. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Dodaj worek z gazą i mleko do patelni; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Dusić na małym ogniu 1 godzinę lub aż gruby, mieszając od czasu do czasu. Wyrzucić worek z gazą.
Przynieś 6 litrów wody i pozostałą 1 łyżkę soli do wrzenia w garnku 8-litrowym.
Dodać makaron do garnka; wymieszać. Przykryć; przywrócić wodę do wrzenia. Odkryć i gotować 8 minut lub aż al dente.
Miejsce 1 filiżanka makaronu w każdym z 6 płytkich misek; łyżka o 3/4 Puchar sos na każdej porcji.
Posypać 1 łyżką posiekanej natki pietruszki.
Uwaga na wino: makaron z sosem bolońskim potrzebuje wina, które zrównoważyłoby bogactwo wieprzowiny, cielęciny i pancetty, a także odzwierciedlałoby kwasowość pasty pomidorowej. Wino wykonane z winogron sangiovese, takich jak Chiantis ideał. Wybierz specjalnie Chianti Classico, które jest bogatsze i bardziej ziemiste niż podstawowe Chianti. Doskonałym winem w tej cenie jest Banfi Chianti Classico 2005 (14 USD). Karen MacNeil