Słomki Zaatar
Need a marynata wegetariańska? Zaatar słomki może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 20. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mycia jaj, garlicky jogurt dip, ciasto francuskie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Słomki Zaatar, Fresh Zaatar Rub, oraz Glazura Zaatar.
Instrukcje
Mąka powierzchnia robocza i wałek do ciasta. Ustaw ciasto francuskie na powierzchni, posypać lekko mąką i rozwałkować w prostokąt o średnicy około 8 cali. do 12 W. i 1/8 po. gruby. Ułóż ciasto tak, aby było poziome i równomiernie przyciąć krawędzie.
Ciasto posmarować oliwą z oliwek.
Lewą połowę ciasta obficie posypać połową zaataru i złożyć prawą (nieskruszoną) połowę ciasta na zaatar, tak jak zamykając książkę. Lekko posypać wierzch ciasta mąką i zwinąć w prostokąt prawie tak duży, jak ten, z którym zacząłeś. Tak jak wcześniej, posmaruj ciasto oliwą z oliwek, posyp połowę pozostałym zaatarem i złóż niezadrukowaną połowę na zaatar.
Zwinąć szpilką kilka razy, aby uszczelnić.
Ostrym nożem pokrój ciasto wzdłuż na 1/3 cala.- szerokie paski. Przekręć każdy pasek luźno kilka razy i połóż na nieczystej blasze do pieczenia (popchnij końce na arkuszu, aby słoma nie odkręciła się; możesz potrzebować 2 arkuszy). Blaty pasków lekko z myciem jajkiem.
Piec słomki, aż średni Złoty Kolor, 12 do 15 protokół.
Ostudzić 1 minutę, a następnie delikatnie poluzować z arkusza łopatką.
Podawać ciepłe lub chłodne, z sosem jogurtowym Garlicky.