Słodkie Wafle Benne
Sweet Benne Wafers to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 12 kalorii. Ten przepis służy 120 i kosztuje 3 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, mocno brązowy cukier, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 56 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Wafle Benne, Wafle Benne, oraz Wafle Benne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Ułóż pergaminem arkusz ciastek.
W żeliwnej patelni, toast nasiona sezamu na średnim ogniu, mieszając je często na patelni z drewnianą łyżką, aż będą kolor popcornu unopped, o 5 protokół. Mieszaj jeszcze przez minutę po wyjęciu z ognia.
Mąkę przesiać z cukrem, solą i sodą oczyszczoną dwa razy.
Masło pokroić na suche składniki opuszkami palców lub blenderem do ciast, aż mieszanina będzie przypominać grubą okruchy.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajko na średnim, aż sztywnieje, o 2 protokół.
Dodaj suchą mieszankę mąki w trzech częściach, ubijając, aż ciasto będzie konsekwentnie gładkie i błyszczące, około 2 minut.
Dodaj tosty nasiona sezamu i wanilii, i pokonać na niskiej prędkości tylko, aż nasiona są równomiernie włączone.
Przenieść ciasto do worka z ciastem wyposażonego w małą okrągłą końcówkę lub do plastikowej torby z małym kawałkiem wyciętego narożnika.
Pracując w partiach po 30, wymieszaj ciasto w bardzo małych, ¼ łyżeczki-rozmiar kropli około 2 cali od siebie na arkuszu ciastek.
Piec, aż ciasteczka staną się zauważalnie kasztanowo-brązowe i koronkowe, 4 do 6 minut.
Przełożyć arkusz ciastek do stojaka i ostudzić, aż ciasteczka usztywnią, około 10 minut, a następnie przenieść do płyty lub otwartego pojemnika do dalszego wyschnięcia. Powtarzaj, aż wszystkie ciasteczka zostaną upieczone i pozostaw je do całkowitego ostygnięcia przed zamknięciem pojemnika. Jeśli pierwsza partia nie jest wystarczająco chrupiąca po 15 minutach czasu schładzania (powinny być lekko rozgryzione), kolejne partie rurki z nieco większą ilością ciasta i piec nieco dłużej, aby je usztywnić. (Ciasteczka będą przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej około 4 dni.)