Słodkie i pikantne Curry z ciecierzycą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich przepisów, więc dać słodkie i pikantne Curry z ciecierzycą spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 3,31 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, fasola garbanzo, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Słodkie i pikantne Curry z ciecierzycą, Słodkie ziemniaczane Curry ze szpinakiem i ciecierzycą, oraz Wolnoopalacz curry warzywne ze słodkimi ziemniakami i ciecierzycą.
Instrukcje
Rozgrzać olej sezamowy na patelni na średnim ogniu; gotować indyka z cebulą i czosnkiem w oleju, aż mięso nie jest już różowy, 10 do 15 protokół. Mięso pokroić w kruszy jak gotuje. Wymieszać w fasoli garbanzo, pomidory, curry w proszku, sos chili, i mleko kokosowe; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pokruszonymi płatkami czerwonej papryki.