Słodkie i pikantne Azjatyckie orzechy
Słodkie i pikantne orzechy Azjatyckie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli morskiej, sos sojowy, proszek wasabi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj Słodkie i pikantne orzechy barowe, Słodkie I Pikantne Orzechy, oraz Słodkie i pikantne orzechy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średniej misce. Wymieszać w 1/2 łyżeczki proszku wasabi.
Dodaj orzechy; wrzucić dobrze do herbu.
Rozprowadzić w jednej warstwie na wyłożonej pergaminem patelni do pieczenia.
Piec w 250 przez 45 do 50 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu.
Połącz pozostałe 1/2 łyżeczki wasabi w proszku i nori furikake w małej misce.
Wyjąć orzechy z piekarnika; natychmiast posypać mieszankę przyprawową gorącymi orzechami.
Odstawić na 2 godziny do schłodzenia i wyschnięcia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.