Słodki placek cebulowy
Słodki placek cebulowy zajmuje od początku do końca około 55 minut . Ten przepis służy 8 porcjom. Jedna porcja zawiera 195 kalorii , 7 g białka i 9 g tłuszczu . Za 77 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką surowe ciasto, pieprz, skondensowane mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 26% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to ciasto ze słodką cebulą , ciasto z serem Cheddar ze słodką cebulą i ciasto greckie z zielonymi warzywami i ciasto ze słodką cebulą .
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż cebulę na maśle na średnim ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż będzie bardzo miękka. W międzyczasie nienakłuty spód ciasta wyłóż podwójną grubością wytrzymałej folii.
Piec w temperaturze 450° przez 6 minut.
Usuń folię; ostudzić na drucianej kratce. Zmniejsz temperaturę do 425°.
Włóż cebulę do skorupy ciasta. W małej misce wymieszaj substytut jajka, mleko, sól i pieprz; zalać cebulę.
Piec przez 20-25 minut lub do momentu, gdy nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Przed krojeniem odstaw na 5-10 minut.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Port, Vin Santo i Late Harvest Riesling to moje ulubione dania z ciasta. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Krohn Lágrima Fine Port. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Świetny port Krohn Lágrima
Toffi, karmel i dobra dojrzałość w tym wyrafinowanym winie. Istnieje duchowa przewaga, ale działa, ponieważ owoc jest podporządkowany dojrzałości, dojrzałości i bogactwu. Posmak jest po prostu perfumowany.