Słodki i pikantny łosoś z salsą grejpfrutową
Słodki i pikantny łosoś z salsą grejpfrutową wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,26 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 24g białka, oraz 10 g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz sól, filet z łososia, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej kukurydziany, można śledzić to danie główne z Cytrynowy Tort Szyfonowy Z Kremem Malinowym jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gotowany łosoś z salsą grejpfrutową, Pieczony łosoś z salsą z awokado grejpfruta, oraz Glazurowany łosoś z pikantnym grejpfrutem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połącz paprykę, cebulę i czosnek w proszku, sól, oregano, tymianek, czarny pieprz, pieprz cayenne i brązowy cukier w małej misce.
Łososia pokroić na 4 porcje i posmarować olejem. Rozłóż pocierać łososia obficie pokrywając wszystkie powierzchnie.
Łososia umieścić na płytkiej patelni do pieczenia z boku.
Piec przez 15 do 20 minut, aż ryba będzie łatwo się płatkować.
Grubo pokroić grejpfruta na kawałki wielkości kęsa.
Połącz wszystkie składniki salsy i podawaj z łososiem. Salsę grejpfrutową można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, aż będzie gotowa do podania.