Szynka z czosnkiem i pomarańczą
Szynka z czosnkiem i pomarańczą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 18 porcjami. Ta przystawka ma 934 kalorie, 82g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieprz, oregano, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest super. Spróbuj Suwaki z szynką i serem hawajskim, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść szynkę na patelni wyłożonej folią aluminiową.
Wytnij 4 do 5 (1-cal głębokości) szczelin w poprzek górnej części szynki.
Posypać równomiernie solą.
Czosnek wymieszać i 4 kolejne składniki.
Wlać mieszaninę równomiernie na szynkę, pocierając mieszaninę w szczeliny. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Piec w temperaturze 350 przez 7 godzin lub do momentu włożenia termometru mięsnego w najgrubszą porcję 18
Odstawić na 20 minut przed krojeniem.
Pieczeń wieprzowa z cytrusami i czosnkiem: substytut 1 (6-Funt) pieczeń z kością w ramieniu wieprzowym (Boston butt) dla świeżej szynki. Zmniejszyć czosnek do 3 łyżek stołowych. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Postępuj zgodnie z zaleceniami, Pieczenie przez 4 i 1/2 godziny lub aż termometr mięsa włożony do najgrubszej porcji rejestruje 17
Wyjąć z piekarnika i odstawić, aż termometr osiągnie 18
Składniki 6 do 8 porcji. Przygotowanie: 15 min.; Chill: 8 godz.;