Przepis szwedzkie klopsiki mogą zaspokoić skandynawskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 1176 kalorii, 62g białka, oraz 86 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. 3276 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz galaretkę malinową, mleko, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
1 podsmażyć startą cebulę na maśle na średnim ogniu, aż cebula zmięknie i zmieni kolor na przezroczysty, o 3-4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2
Wyjąć z ognia i ostudzić. 2 w średniej misce wymieszać kawałki chleba z mlekiem. Odstawić na 15-20 minut, lub aż chleb wchłonie całe mleko. Gdy tak się stanie, sproszkuj chleb w robocie kuchennym i wlej go do dużej miski.3
Dodaj resztę składników klopsików-jajka, mieloną wieprzowinę, mieloną wołowinę, sól, gałkę muszkatołową, kardamon, pieprz. Używając (czystych) rąk, dobrze wymieszaj przez około 2 minuty, aż składniki zostaną dobrze połączone.4 użyj łyżki stołowej, aby odmierzyć mięso na klopsiki. Tworząc klopsiki, odstaw je na patelnię lub talerz. Powinieneś dostać od 40 do 50 klopsików. 5
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Wieprzowina Mielona
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać 6 łyżek masła do sosu. Gdy masło stopi się, zmniejszyć ogień do średniej i dodać niektóre klopsiki. Nie tłocz patelni. Pracę w partiach, brązowienie je powoli ze wszystkich stron. Bądź delikatny, kiedy je obracasz, aby się nie rozpadły. Nie gotuj klopsików przez całą drogę, tylko brązowo je na tym etapie. Po rumiane, użyć łyżki szczelinowe, aby usunąć je z patelni, odkładając je na bok, dzięki czemu można zrobić sos z pozostałym masłem pan.6 rozpocząć SOS. (Sprawdź masło na patelni, aby sprawdzić, czy się spaliło. Jeśli masło smakuje spalone, wyrzucić masło i zastąpić nowe 6 łyżek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu. Powoli ubijamy mąkę. Mieszając często, niech gotować mąkę, aż będzie kolor kawy ze śmietaną; jest to klasyczna zasmażka.7 gdy roux się gotuje, podgrzej bulion wołowy w innym garnku, aż się uspokoi. Gdy zasmażka będzie gotowana aż do uzyskania koloru kawy ze śmietaną, powoli dodawać trochę gorący bulion wołowy na raz. Na początku wszystko będzie wypluwać, a sos będzie chwytał i zestalał się. Mieszaj powoli i dodawaj wywar, a rozluźni się i stanie się jedwabisty. 8
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodać klopsiki do sosu i zmniejszyć ogień do niskiej. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Być może trzeba to zrobić partiami.9 aby zakończyć, przenieść klopsiki do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Albo dodać galaretkę borówkową do sosu lub podawać na boku.