Szpinak Phyllo Trójkąty
Szpinak Filo Trójkąty może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz zmniejszony tłuszcz ser feta, pieprz, mielona gałka muszkatołowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szpinak Phyllo Trójkąty, Szpinak, Feta i suszone pomidory phyllo Trójkąty, oraz Szpinak, Feta I Suszone Pomidory Phyllo Trójkąty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą filtra do kawy ustawionego nad miską odsączyć ricottę. Wyrzucić płyn i odstawić ricottę na bok.
W 2-quart saute patelni na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodać pietruszkę, śmietany szpinak, pieprz, i gałki muszkatołowej i gotować przez 5 protokół.
Dodać ouzo i dusić przez kolejne 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać w serach ricotta i feta oraz pepperoncini.
Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce przez 20 minut lub więcej.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W międzyczasie rozwałkuj ciasto filo i, zaczynając od długiej strony, pokrój arkusze na paski o szerokości 2 cali. Przykryć papierowym ręcznikiem i lekko zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Weź 3 paski i lekko posmaruj górną warstwę oliwą z oliwek. Top z 1 łyżeczką nadzienia, umieszczone 1/2 cala nad dolnym rogu. Złóż na kształt trójkąta i powtórz tak, jakby składane do flagi. Powtarzam. Ułóż Trójkąty szew bok w dół na arkuszu cookie wyłożone pergaminem. Lekko posmarować Trójkąty oliwą z oliwek i piec przez 20 minut lub do złotego koloru. Lekko ostudzić i przełożyć na półmisek. Zamrozić resztki ciasta do innych zastosowań.