Szpinak Manicotti
Szpinak Manicotti to danie główne, które serwuje 7. Jedna porcja zawiera 234 kalorii, 18g białka, oraz 8G tłuszczu. Za 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, bułki tartej, śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 74%. Szpinak Manicotti, Szpinak Manicotti, oraz Szpinak Manicotti z szynką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ricottę, 1-1 / 2 szklanki sera mozzarella, szpinak, śmietanę, bułkę tartą, włoską przyprawę, czosnek w proszku i cebulę w proszku.
Połącz sok pomidorowy, salsę i pokruszone pomidory; rozłóż 1 szklankę sosu w niesmarowanym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia. Faszerować niegotowane manicotti mieszanką szpinaku; ułożyć na sosie.
Wlej pozostały sos na manicotti.
Przykryj i piecz w 350° przez 55 minut. Odkryć; posypać pozostałym serem mozzarella.
Piec 15 minut dłużej lub do miękkości makaronu.