Szpinak Karczoch Pełnoziarnisty Penne
Szpinak Karczoch pełnoziarnisty Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 522 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga serc karczochów pudełkowych, czosnku, sera parmigiano-reggiano i oliwy z oliwek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 31%. Podobne przepisy obejmują Penne pełnoziarniste z kiełbasą, Boćwiną i sercami karczochów, Penne pełnoziarniste z Pesto i szpinakiem, oraz Kremowy Makaron Penne ze szpinakiem i karczochami.
Instrukcje
Postaw duży garnek z wodą na dużym ogniu i zagotuj, aby ugotować makaron, dopraw solą i gotuj do al dente, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedź i zarezerwuj około 1 szklanki wody do gotowania.
Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średniej patelni nieprzywierającej.
Dodaj karczochy do podgrzania i lekko zrumień na brzegach.
Aby wyczyścić szpinak, napełnij zlew wodą, potrząśnij szpinakiem i pozwól, aby żwir opadł na dno zlewu. Suche liście przed użyciem.
W misce robota kuchennego dodaj szalotkę, 1/2 szklanki bulionu drobiowego, liście szpinaku, miętę, migdały oraz sól i pieprz do smaku. Jeśli masz ręczną tarkę z małymi otworami lub zester, zetrzyj czosnek w robocie kuchennym.
Dodanie całego goździka może spowodować zbłąkane duże kawałki surowego czosnku, zbyt gorzkie, by je ugryźć. Jeśli nie masz ręcznej tarki, zmiel czosnek i zetrzyj na pastę z odrobiną soli. Włącz procesor i dodaj około 2 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Zeskrob pesto szpinakowe na patelnię z karczochami i luźno przykryj folią. Doprowadź mieszaninę do wrzenia na małym lub średnim ogniu i gotuj przez około 2 minuty.
Dodaj zarezerwowaną wodę do gotowania makaronu, makaron i ser. Wymieszaj, aby posmarować makaron sosem i podgrzewaj przez 1 minutę.
Przełóż do miski lub półmiska, dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj.