Szpinak Indyjski (Saag)
Przepis Indyjski szpinak (Saag) może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 30 minut. Ta przystawka ma 165 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,72 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieloną kolendrę, imbir, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Saag (Szpinak Indyjski), Saag Paneer: szpinak z indyjskim serem, oraz Saag Aloo: Indyjski szpinak i ziemniaki.
Instrukcje
Od 6 do 8 qt. garnek, gotować cebulę w oleju na średnim ogniu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodać czosnek i gotować 2 protokół.
Dodać imbir i przyprawy i gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Pracując partiami, wymieszać ze szpinakiem i gotować, aż zwiędną, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z jogurtem i solą.
Podawać z gotowanym na parze ryżem basmati i ciepłym naan (Indyjskim płaskim chlebem).