Suflet Szparagowo-Koperkowy
Suflet szparagowo-koperkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka mielonego pieprzu, substytut jajek kartonowych, 2 łyżeczka koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Spróbuj Suflet Z Łososiem, Serem Śmietankowym I Koperkiem, Suflet Szparagowy, oraz Suflet Szparagowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij kawałek folii wystarczająco długo, aby zmieścić się wokół 1 1/2-quart sufl danie, pozwalając 1-calowy nakładania; fold folii wzdłuż na trzecie. Lekko pokryć jedną stronę folii i dno naczynia sprayem do gotowania. Owiń folię na zewnątrz naczynia, powleczoną stroną przeciw naczyniu, pozwalając jej rozciągnąć 4 cale nad obręczą, tworząc kołnierz; zabezpieczyć sznurkiem lub taśmą maskującą.
Snap off twarde końce szparagów; usunąć łuski z nożem lub obieraczką do warzyw, w razie potrzeby. Szparagi na parze, pod przykryciem, 3 minuty lub do chrupiącej-miękkiej; odcedzić. Szparagi cienko pokroić na 1/2 szklanki; odstawić.
Pozostałe szparagi przeciąć na pół; odstawić.
Mąkę umieścić w średnim rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką drucianą, aż do dobrze wymieszanego. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować 3 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Umieścić substytut jajka w dużej misce. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do substytutu jajka, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia; dodać ser, mieszając, aż ser się rozpuści.
W blenderze umieścić mieszankę mleczną, połówki szparagów, puree ziemniaczane, koperek, sól i czerwony pieprz; całość przerabiać na gładką masę.
Wlać mieszaninę do dużej miski; wymieszać pokrojone szparagi.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego z dużą prędkością miksera, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj do mieszaniny mleka. Delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Wlać mieszaninę do przygotowanego Suflera.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350, i piec dodatkowe 45 minut lub aż nadmuchane i złoty.
Zdjąć kołnierz foliowy i podawać natychmiast.