Suflet Czekoladowy

Suflet Czekoladowy
Suflet czekoladowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 7G białka, oraz 30g tłuszczu. Za 83 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka ekstraktu wanillanowego, cukru, czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflet z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, Suflet z ciemnej czekolady z sosem Espresso-czekoladowym, oraz Suflet z likieru czekoladowo-pomarańczowego z sosem czekoladowym.

Instrukcje

1
W dużym ciężkim rondlu rozpuść czekoladę i masło na małym ogniu. W małej misce wymieszaj mąkę, 1/3 szklanki cukru i soli; dodaj mleko i mieszaj, aż będzie gładkie. Wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Zdjąć z ognia.
3
W małej misce ubij żółtka. Wymieszaj niewielką ilość nadzienia do żółtek, włóż wszystko na patelnię, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj ekstrakty. W małej misce i czystymi naganiaczami ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty. Szpatułką wymieszaj jedną czwartą białek w cieście czekoladowym, aż nie pozostaną białe smugi, a następnie dodaj pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Nasmaruj dno 1-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia; dodaj ciasto sufletowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Umieść naczynie na większej patelni. Napełnij dużą patelnię gorącą wodą na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Piec w temperaturze 325° przez 1 godzinę lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Do polewy ubij śmietanę w schłodzonej małej misce, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj cukier cukierniczy i wanilię; ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
10
Podawaj suflet na ciepło z porcją sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
W razie potrzeby posyp kakao lub cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Suflet czekoladowy można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn