Stracoto z borowikami
Stracoto z borowikami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 503 kalorie. Jeśli masz ząbki czosnku, wino, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Z Borowikami, Kremowa Fettuccine z borowikami, oraz Risotto z borowikami i Mascarpone.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Osusz wołowinę papierowymi ręcznikami.
Wołowinę obficie posypać solą i pieprzem.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w ciężkiej 6-litrowej patelni na średnim ogniu.
Dodać wołowinę i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron, o 15 minut Całkowity czas gotowania.
Przełożyć wołowinę do miski.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju na patelni, dodać cebulę i saute do miękkości, skrobanie się brązowe kawałki na dnie garnka, o 5 protokół.
Dodaj czosnek i saute 1 minutę.
Dodać wino i gotować 1 minutę. Wymieszać bulion i grzyby. Odstaw wołowinę na patelnię. Doprowadzić płyny do wrzenia. Przykryć i przełożyć do piekarnika. Dusić, aż wołowina będzie przetargu widłowego, obracając wołowinę w połowie gotowania, o 3 godziny.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia. Namiot wołowinę z folią i odstawić 15 minut. W międzyczasie łyżkę nadmiaru tłuszczu z wierzchu soków z patelni.
Przenieść soki z patelni i warzyw do blendera i puree, aż będzie gładka.
Połącz sos i gałązkę rozmarynu w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. SOS doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pokroić wołowinę w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż pokrojoną wołowinę na półmisku i udekoruj rozmarynem. Łyżka sosu nad i służyć, przekazując pozostały sos w łodzi sos.