Steki zapiekane z sosem borowikowym
Podsmażone steki z sosem borowikowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 16,15 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 743 kalorie. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz brandy, bulion z kurczaka, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Steki smażone w patelni z Porcini i rozmarynem, Fettuccine W Sosie Borowikowym, oraz Grillowane grzyby Portobello w sosie borowikowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepło 2 duże Patelnie, aż bardzo gorące.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek do każdej patelni i zawirować. Doprawić steki solą i pieprzem; dodać 3 do każdej patelni. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz lub dwa razy, przez około 8 minut w sumie na średnio rzadkie mięso.
Przełożyć steki na duży talerz i ogrzać.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z każdej patelni.
Dodaj połowę szalotki do każdej patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż lekko zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj połowę porcini do każdej patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 2 protokół.
Dodaj połowę brandy do każdej patelni i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki przyklejone do boków i dna patelni.
Dodaj połowę czasu i crme frache do każdej patelni i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 1 minuta.
Zeskrobać sos z 1 patelni na drugą i dodać nagromadzone soki ze steków. Szczypiorek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Łyżka sos na steki i służyć.
Rekomendacja wina: spróbuj Syrah z pełną przepustnicą, jak 2001 Grant Burge Filsell Shiraz z Australii lub 2000 Stags ' Leap Winery Petite Syrah z Kalifornii.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty