Steki Z Tuńczyka Z Sezamem

Steki Z Tuńczyka Z Sezamem
Steki z tuńczyka z sezamem to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Na 10,27 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 68g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz steki z tuńczyka, limonki i majonezu, nasiona sezamu i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać czarne nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Zdrowy Miód Len Tahini Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Steki Z Tuńczyka Z Sezamem, Steki Z Tuńczyka Z Sezamem W Sosie Balsamicznym, oraz Sezamowy tuńczyk & awokado z pikantnym makaronem z cukinią sezamową.

Instrukcje

1
W małej misce połącz białe i czarne nasiona sezamu z skórką limonkową, trawą cytrynową, papryką, pieprzem Aleppo, czarnym pieprzem i solą. Lekko posmaruj tuńczyka olejem i posyp mieszanką sezamu, naciskając, aby skórka przylegała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
Pieprz AleppoPieprz Aleppo
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Eliksir GEliksir G
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w każdym z 2 dużych patelni nonstick, aż olej jest prawie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Dodaj pokruszone steki z tuńczyka i gotować je na umiarkowanie dużym ogniu, aż będą lekko różowe w środku, o 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
4
Steki z tuńczyka przekładamy na talerze i podajemy z limonką i majonezem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn