Steki Rib-Eye z masłem pistacjowym i szparagami

Steki Rib-Eye z masłem pistacjowym i szparagami
Steki Rib-Eye z masłem pistacjowym i szparagami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 27g białka, oraz 38 g tłuszczu. Mieszanka pieprzu, szparagów, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Steki Ribeye Z Masłem Pistacjowym I Szparagami, Steki z tuńczyka z pistacjami, oraz Steki z tuńczyka z pistacjami.

Instrukcje

1
Jeśli jesteś na kempingu, zrób to przed wyjściem z domu: wiruj pistacje i rukolę w robocie kuchennym, aż zostaną zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
RukolaRukola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać masło i wirować, aż będzie gładka, skrobanie w dół wewnątrz miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przelać do małego pojemnika i schłodzić.
4
Podgrzej grill węglowy lub opalany drewnem do wysokości (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). Steki i szparagi zalać olejem, doprawić solą i pieprzem. Steki z grilla, obracając raz, aż zrobić tak, jak chcesz, 6 do 15 minut na średnio rzadkie. Szparagi grillować w ciągu ostatnich kilku minut, obracając raz, do miękkości-chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzparagiSzparagi
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Przenieś wszystko na deskę do krojenia, steki z masłem i namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Pozwól odpocząć 5 minut. Steki pokroić w plasterki i podawać ze szparagami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
StekStek
7
* Jeśli nie możesz znaleźć niesolonych pistacji, użyj niesolonego masła, aby zrównoważyć słone orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pistacje NiesolonePistacje Niesolone
Masło NiesoloneMasło Niesolone
OrzechyOrzechy
8
Skład: masło pistacjowe, do 1 tygodnia, schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło PistacjoweMasło Pistacjowe

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Maddaleny Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn