Stek z polędwicy wołowej z bogatym sosem grzybowym
Stek z polędwicy wołowej z bogatym sosem grzybowym wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 2,83 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 283 kalorie. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup ząbek czosnku, bulion wołowy, pieprz i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 52% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Stek z polędwicy wołowej z sosem Adobo, Pieczeń wieprzowa z polędwicy wołowej w garnku z kremowym sosem grzybowym i Stek z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Marsala.
Instrukcje
1
Na dużej patelni na średnim ogniu smaż i mieszaj mąkę przez 4-5 minut lub do momentu uzyskania jasnobrązowego koloru. Natychmiast przenieś do małej miski; ubić w bulionie, aż będzie gładki. Odłożyć na bok.
Wołowinę posypać solą i pieprzem. Na tej samej patelni smaż wołowinę na oleju na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni 160°, dobrze wypieczony 170°). °).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodaj czosnek, rozmaryn i sól; smażyć 1 minutę dłużej. Wmieszać sherry. Wymieszaj mieszaninę mąki; dodać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia. Mieszaj masło, aż się rozpuści.
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje ulubione steki z polędwicy wołowej. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Argyle Reserve Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator