Stek z flanki z sosem Chimichurri

Stek z flanki z sosem Chimichurri
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj stek z flanki z sosem Chimichurri. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 420 kalorii, 35g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka stek z flanki wołowiny, sok z cytryny, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek Z Flanki Z Sosem Chimichurri, Stek z flanki z sosem Chimichurri, oraz Stek z flanki z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dokonać cięć o 1/2 cala od siebie i 1/8 cala głęboko w wzór diamentu po obu stronach wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
2
Umieść wołowinę w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Aby zrobić sos, w szczelnie przykrytym pojemniku wstrząśnij wszystkimi pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4
Wlać 1 szklankę sosu na wołowinę; włączyć wołowinę do Płaszcz z sosem. Aby marynować, przykryć naczynie lub zamknąć worek i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny, okazjonalnie zmieniając wołowinę. Przykryć pozostały sos i odstawić do podania z wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WołowinaWołowina
5
Stojak do grilla natryskowego z natryskiem do gotowania lub szczotką z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Węgle grzewcze lub grill gazowy na średnie ciepło. (Sprawdź temperaturę węgli, umieszczając rękę, dłoń w dół, w pobliżu, ale nie dotykając stojaka do grillowania. Jeśli możesz trzymać tam rękę przez dwie sekundy (tysiąc jeden, tysiąc dwa), temperatura jest wysoka; trzy sekundy są średnio wysokie; cztery sekundy są średnie; pięć sekund jest niskie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Usunąć wołowinę z marynaty; odstawić marynatę na bok. Grilluj wołowinę 12 do 16 minut dla średniej doneness, szczotkowanie marynatą i obracanie raz. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Wołowinę pokroić po przekątnej na cienkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WołowinaWołowina
9
Podawać z pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest Flora Springs Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn