Stek z boku z sosem pomarańczowym

Stek z boku z sosem pomarańczowym
Jeśli masz w pobliżu 30 minut do spędzenia w kuchni stek z boku z sosem pomarańczowym może być spektakularny bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 25g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz pod ręką sok z limonki, olej canolan, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Stek Z Pomarańczowej Flanki, Stek Z Boku Pomarańczowego Imbiru, oraz Przepis Na Stek Z Pomarańczowego Imbiru.

Instrukcje

1
W małej misce połącz pierwsze sześć składników. Zarezerwuj 1/2 szklanki mieszanki do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj olej i imbir do pozostałego sosu pomarańczowego; wlać do dużej zamykanej torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodaj stek z boku; uszczelnij torbę i obróć, aby pokryć. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub na noc. Przykryj i wstaw do lodówki zarezerwowaną marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
MarynataMarynata
4
Odcedź i wyrzuć marynatę ze steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
5
Umieść stek na patelni brojlerów. Broil 4 w. od ciepła 7-8 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Tymczasem w małym rondelku rozgrzej zarezerwowany sos pomarańczowy, aż się rozgrzeje. Cienko pokrój stek w poprzek ziarna; podawać z sosem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek z flanki. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. King Estate Domaine Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
King Estate Domaine Pinot Noir
King Estate Domaine Pinot Noir
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn