Stek Szwajcarski

Stek Szwajcarski
Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 39 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Mieszanka cebuli, mielonej musztardy, pomidorów w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Easy Swiss Steak: Obfity Stek Z Kostki, Stek Szwajcarski, oraz Szwajcarski stek dla dwojga.

Instrukcje

1
Wołowinę pokroić na 6 porcji. W małej misce wymieszaj mąkę, musztardę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posypać połowę mieszanki mąki na 1 stronie wołowiny; Funt w młotkiem mięsnym. Włączyć wołowinę; Funt w pozostałej mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
3
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Wołowinę gotować na oleju około 15 minut, obracając raz, aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj pomidory i czosnek na patelni, rozbijając pomidory widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić około 1 godziny 15 minut, SOS łyżką od czasu do czasu nad wołowiną, aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WołowinaWołowina
6
Dodaj wodę, cebulę i paprykę na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 5 do 8 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn