Staroświecki Szwedzki Glogg

Staroświecki Szwedzki Glogg
Staroświecki Szwedzki Glogg jest wegańskie przepis z 7 porcjami. Na 17,7 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 1763 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz rodzynki, gazę, rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 217 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi to skandynawskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Szwedzki Glogg, Easy Swedish Glögg, oraz Szwedzki Boże Narodzenie Glögg dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać wino porto na średnim ogniu, aż tuż poniżej punktu gotowania w dużym garnku z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać bourbon i rum, i przywrócić do tuż poniżej gotowania na wolnym ogniu. Zapisz butelki i ich czapki do przechowywania resztek glogg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
3
Podczas gdy wino i likiery są podgrzewane, umieść kardamon, laskę cynamonu, goździki i skórkę pomarańczową na środku placu gazy. Zebrać razem krawędzie gazę i związać sznurkiem kuchennym, aby zabezpieczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
4
Gdy mieszanina jest bardzo gorąca, ale nie gotuje się, ostrożnie zapal ją długim zapałką. Nosząc żaroodporną rękawicę kuchenną, ostrożnie wlej cukier do płomieni i pozwól mieszaninie palić się przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Włóż pokrywę do garnka, aby ugasić płomienie i wyłącz ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia, przykrytą, przez około 10 minut; dodaj wiązkę przypraw oraz rodzynki i migdały do ciepłej mieszaniny wina i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
7
Odcedzić schłodzony glogg i zarezerwować rodzynki i migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
8
Aby przechowywać, wlać napinany glogg do butelek, podsumować i trzymać w pozycji pionowej w chłodnym ciemnym miejscu przez okres do 1 roku. Zanurzone rodzynki i migdały przechowywać w lodówce w przykrytej misce lub słoiku przez okres do 1 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Podawać, wlać glogg do rondla i ogrzać na małym średnim ogniu do gorąca, ale nie gotować, o 5 protokół. Chochla 3 uncje rozgrzanego glogg do małej filiżanki kawy lub małego szwedzkiego stylu glogg kubek i udekorować każdą porcję z kilku zastrzeżonych rodzynki i migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia8
Magazyn