Staroświecki Szwedzki Glogg
Staroświecki Szwedzki Glogg jest wegańskie przepis z 7 porcjami. Na 17,7 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 1763 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz rodzynki, gazę, rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 217 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi to skandynawskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Szwedzki Glogg, Easy Swedish Glögg, oraz Szwedzki Boże Narodzenie Glögg dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać wino porto na średnim ogniu, aż tuż poniżej punktu gotowania w dużym garnku z pokrywką.
Dodać bourbon i rum, i przywrócić do tuż poniżej gotowania na wolnym ogniu. Zapisz butelki i ich czapki do przechowywania resztek glogg.
Podczas gdy wino i likiery są podgrzewane, umieść kardamon, laskę cynamonu, goździki i skórkę pomarańczową na środku placu gazy. Zebrać razem krawędzie gazę i związać sznurkiem kuchennym, aby zabezpieczyć.
Gdy mieszanina jest bardzo gorąca, ale nie gotuje się, ostrożnie zapal ją długim zapałką. Nosząc żaroodporną rękawicę kuchenną, ostrożnie wlej cukier do płomieni i pozwól mieszaninie palić się przez 1 minutę.
Włóż pokrywę do garnka, aby ugasić płomienie i wyłącz ciepło.
Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia, przykrytą, przez około 10 minut; dodaj wiązkę przypraw oraz rodzynki i migdały do ciepłej mieszaniny wina i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Odcedzić schłodzony glogg i zarezerwować rodzynki i migdały.
Aby przechowywać, wlać napinany glogg do butelek, podsumować i trzymać w pozycji pionowej w chłodnym ciemnym miejscu przez okres do 1 roku. Zanurzone rodzynki i migdały przechowywać w lodówce w przykrytej misce lub słoiku przez okres do 1 roku.
Podawać, wlać glogg do rondla i ogrzać na małym średnim ogniu do gorąca, ale nie gotować, o 5 protokół. Chochla 3 uncje rozgrzanego glogg do małej filiżanki kawy lub małego szwedzkiego stylu glogg kubek i udekorować każdą porcję z kilku zastrzeżonych rodzynki i migdały.