Staromodne Ciasto Orzechowe
Przepis staromodny Pecan Pie jest gotowy w około 5 godzin i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników Południowej żywności. Ten deser ma 656 kalorii, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz sól, lody waniliowe, połówki orzechów pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, oraz Old Fashioned Pecan Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° blachą do pieczenia na środkowym stojaku.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 12-calową okrągłą i dopasuj do 9-calowej płyty ciasta. Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala. Złóż zwis pod i lekko dociśnij do krawędzi płyty ciasta, a następnie ozdobnie zaciskaj. Lekko nakłuć dno widelcem. Schłodzić do twardego, co najmniej 30 minut (lub zamrozić 10 minut).
W międzyczasie roztopić masło w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier, ubijając na gładką masę.
Wyjąć z ognia i ubić w syropie kukurydzianym, wanilii, skórce i soli. Lekko ubić jajka w średniej misce, a następnie ubić mieszankę syropu kukurydzianego.
Włóż orzechy pekan do skorupki ciasta i równomiernie polej je mieszaniną syropu kukurydzianego.
Piec na gorącej blasze do napełniania jest ustawiona, 50 minut do 1 godziny. Całkowicie fajne.
Ciasto można upiec 1 dzień wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem