Spirale lasagne z bakłażanem i szpinakiem

Spirale lasagne z bakłażanem i szpinakiem
Przepis bakłażan i szpinak Lasagne spirale może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 4,22 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 690 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, pieprz, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowanie: bakłażan i kozi ser spirale, Spirale z bakłażana z greckim jogurtem, pomidorami i ogórkiem, oraz Lasagne Z Bakłażanem I Chardą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Pomidory wymieszać z 3 łyżkami oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i ułożyć, pokroić boki w górę, w 1 warstwie w 2 naoliwionych szklanych lub ceramicznych płytkich naczyniach do pieczenia. Piecz pomidory w górnej i dolnej części piekarnika, zmieniając pozycję potraw w połowie pieczenia, aż skórki zostaną pomarszczone i zaczną brązowieć, 35 do 40 minut. Lekko schłodzić w naczyniach do pieczenia na stojakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Wrzucić plastry bakłażana z olejem, czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i ułożyć w 1 warstwie na 2 naoliwionych blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2
Piec w górnej i dolnej części piekarnika, przełączanie pozycji arkuszy w połowie pieczenia i obracając plastry na raz, do miękkości, 12 do 14 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Gdy pomidory są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z nimi, odklej skórę i wyrzuć. Pomidory przeciera się sokami w blenderze, pulsując, aż będą prawie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Cebulę i czosnek ugotować w 2 łyżkach oleju w 3-do 4-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, do złotego koloru, około 10 minut. Wymieszaj przecier pomidorowy, wodę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje i zmniejszy się do około 4 szklanek, około 15 minut. Wymieszać z bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
Podczas gdy sos gotuje się na wolnym ogniu, gotuj szpinak w garnku 3-do 4-quart wrzącej osolonej wody, odsłoniętym, 1 minutę, a następnie osusz w durszlaku. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wycisnąć nadmiar wody ze szpinaku i grubo posiekać. Wymieszaj ricottę, żółtko, szpinak, parmezan, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Przez CiastoPrzez Ciasto
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Makaron lasagne ugotować w 6-do 8-litrowym garnku wrzącej osolonej wody, od czasu do czasu mieszając, aż stanie się miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Makaron odsączyć w durszlaku i spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Łyżka 2 szklanki sosu pomidorowego do 13-przez 9-calowe szklane naczynie do pieczenia (lub inne 3-quart płytkie naczynie do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Ułóż 4 makaron lasagne na powierzchni roboczej, a następnie rozłóż 1/3 szklanki nadzienia równomiernie na każdym makaronu i przykryj plasterkami bakłażana w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Zwiń każdy i ułóż spirale, zszywaj boki w dół i bez dotykania, nad sosem w naczyniu, a następnie wykonaj 4 kolejne rolki i ułóż w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Makaron posmarować wodą, następnie łyżkę sosu na środku bułki i przykryć naczynie szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Piec w środku piekarnika, aż do ogrzania przez, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Podgrzać pozostały sos pomidorowy i podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Magazyn