Spice-Crusted Tuńczyk z tajską sałatką z groszku śnieżnego

Spice-Crusted Tuńczyk z tajską sałatką z groszku śnieżnego
Przepis Spice-Crusted Tuńczyk z sałatką z tajskiego groszku śnieżnego może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w okolicy 35 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 352 kalorie, 42g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 8,23 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Mieszanka groszku śnieżnego, popękane nasiona kolendry, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Przyprawowy Tunan Tsunami na sałatce ogórkowej z wasabi Vinai, Steki z tuńczyka z przyprawami z kolendrą i bazylią, oraz Chili Crusted Ahi Sałatka z tuńczykiem i awokado z sosem Kolendrowo-czosnkowym (GF!) ... i Fave Five Friday: zdrowy tuńczyk.

Instrukcje

1
Rozpal grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Steki z tuńczyka posmarować olejem i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Wymieszać nasiona kolendry z pieprzu i naciśnij je na obu stronach steki z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
4
W małej misce, połączyć olej roślinny z sokiem z limonki, trawa cytrynowa, sos rybny, kolendra i chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W średnim rondlu, parujemy groszek śnieżny na 1/2 cala wrzącej wody, przykryte, aż jasnozielony i chrupiący-przetargu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Odcedzić groszek śnieżny, odświeżyć pod zimną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Grilluj steki z tuńczyka na gorącym ogniu, obracając się raz, aż lekko zwęglone Na zewnątrz i rzadkie w centrum, o 2 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Przełożyć na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Steki z tuńczyka pokroić w grube plastry i ułożyć na 4 talerzach. Wrzucić groszek śnieżny z 2 łyżkami sosu i łyżką obok tuńczyka. Podaj dodatkowy dressing przy stole, aby mżnąć na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn