Spanakopita
Spanakopita może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 65 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, filo, fetę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 123 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 40%. Podobne przepisy to Spanakopita, Spanakopita, oraz Spanakopita Pot pie.
Instrukcje
Roztopić 1 łyżka masła w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, następnie gotować szpinak, mieszając, aż zwiędną i miękkie, o 4 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić, około 10 minut. Wycisnąć garści szpinaku, aby usunąć jak najwięcej płynu, a następnie grubo posiekać.
Przełożyć do miski i wymieszać z fetą, gałką muszkatołową, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Pozostały 1 patyczek masła rozpuścić w małym rondlu, następnie ostudzić.
Przykryć 2 nakładającymi się arkuszami folii, a następnie zwilżonym ręcznikiem kuchennym.
Weź 1 arkusz phyllo ze stosu i ułóż na powierzchni roboczej z długim bokiem najbliżej Ciebie (zachowując pozostałe arkusze pokryte) i posmaruj masłem. Top z innym arkuszem phyllo i pędzla z więcej masła.
Pokroić masłem phyllo stos poprzecznie na 6 (mniej więcej 12 - przez 2 3/4-calowy) paski.
Umieść czubatą łyżeczkę nadzienia w pobliżu 1 rogu paska na końcu najbliżej Ciebie, a następnie złóż róg filo, aby zamknąć nadzienie i utworzyć trójkąt. Kontynuuj składanie paska (jak flaga), zachowując kształt trójkąta. Połóż Trójkąt, szew w dół, na dużej blasze do pieczenia i szczotką z masłem. Zrób więcej trójkątów w ten sam sposób, używając całej phyllo.
Piec Trójkąty w środku piekarnika, aż złoty kolor będzie brązowy, 20 do 25 minut, a następnie przenieść do stojaka, aby lekko ostudzić.
Trójkąty ciasta mogą być formowane, ale nie pieczone, 3 dni wcześniej. Ułóż w 1 warstwie w ciężkich-DTY zamkniętych plastikowych torbach, a następnie zamrozić.
Pieczemy zamrożone wypieki(nie rozmrażamy) w taki sam sposób jak powyżej.