Spaghetti z oliwkami i sosem pomidorowym

Spaghetti z oliwkami i sosem pomidorowym
Przepis na Spaghetti z oliwkami i sosem pomidorowym można przygotować w około 2 godziny i 5 minut. To danie główne ma 964 kalorie, 28 g białka i 43 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,73 USD za porcję. Mieszanka płatków pieprzu, soli morskiej i pieprzu, selera i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 81% wyniku, co jest wynikiem niesamowitym. Spróbuj Ognistego Spaghetti z anchois, oliwkami i kaparami w szybkim sosie pomidorowym, Spaghetti z oliwkami i pomidorami (Spaghetti Alla Puttanesca) oraz Dzisiejszej kolacji: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i grzybami), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku zagotuj 6 litrów osolonej wody. Gdy woda się zagotuje, dodaj makaron, cały czas mieszając przez pierwszą minutę, aby zapobiec sklejaniu się spaghetti. Gotuj aż do al dente, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
Fasolka Szparagowa I/lub Fasola WoskowaFasolka Szparagowa I/lub Fasola Woskowa
1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
3
Na dużej patelni rozgrzej olej. Kiedy już prawie zacznie dymić, dodaj oliwki i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, PokruszonejLiście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
Z Celofanowymi FalbankamiZ Celofanowymi Falbankami
Minimum 40 SztukMinimum 40 Sztuk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Nasion Sezamu, 2 Garście3 łyżki Nasion Sezamu, 2 Garście
4
Smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do małego i ostrożnie wlej sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Odcedź makaron na durszlaku, zachowując 1/4 szklanki wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona
Fasolka Szparagowa I/lub Fasola WoskowaFasolka Szparagowa I/lub Fasola Woskowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Dodaj makaron do sosu i wymieszaj, aby całkowicie się nim pokrył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolka Szparagowa I/lub Fasola WoskowaFasolka Szparagowa I/lub Fasola Woskowa
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
7
Jeśli chcesz trochę rozrzedzić sos, dodaj wodę z makaronu. Makaron nałożyć na talerze i posypać parmezanem i bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okrągły Ser Brie Lub Ser Brie Z ZiołamiOkrągły Ser Brie Lub Ser Brie Z Ziołami
1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona1 Szklanka Ciepłej Wody (110° Do 115°), Podzielona
Szynka Wiejska Z Kentucky, Pokrojona W Drobną KostkęSzynka Wiejska Z Kentucky, Pokrojona W Drobną Kostkę
Fasolka Szparagowa I/lub Fasola WoskowaFasolka Szparagowa I/lub Fasola Woskowa
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
8
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Minimum 40 SztukMinimum 40 Sztuk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
9
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie i półprzezroczyste, około 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Gotowane I MieloneKrewetki, Gotowane I Mielone
12 Opakowań (po 16 Uncji) Mrożonego Groszku, Rozmrożonego12 Opakowań (po 16 Uncji) Mrożonego Groszku, Rozmrożonego
10
Dodać seler i marchewkę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Posiekanych Migdałów, Prażonych6 Szklanek Posiekanych Migdałów, Prażonych
Barwnik Spożywczy W Kolorze Pomarańczowym I ZielonymBarwnik Spożywczy W Kolorze Pomarańczowym I Zielonym
3 Puszki (po 7 Uncji Każda) Białej Lub Białej Kukurydzy, Odsączone3 Puszki (po 7 Uncji Każda) Białej Lub Białej Kukurydzy, Odsączone
11
Smaż, aż wszystkie warzywa będą miękkie, około 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ceglany Lub Provolone, JulienneSer Ceglany Lub Provolone, Julienne
12
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Suchego Makaronu2 Szklanki Suchego Makaronu
(jeśli Lubisz, Dodaj Nasiona)(jeśli Lubisz, Dodaj Nasiona)
13
Usuń liście laurowe i sprawdź przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę stołową na raz, aby dopełnić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
2 Szklanki Suchego Makaronu2 Szklanki Suchego Makaronu
Musztarda żółta OpcjonalnieMusztarda żółta Opcjonalnie
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
14
Dodaj 1/2 sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Przetwarzaj, aż będzie gładka. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jajko Plus 1 łyżka MlekaJajko Plus 1 łyżka Mleka
1/2 Szklanki Posiekanych Orzeszków Piniowych1/2 Szklanki Posiekanych Orzeszków Piniowych
15
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, poczekaj, aż całkowicie ostygnie i wlej 1 do 2 porcji filiżanek do plastikowych torebek do zamrażarki. To zamroży do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Półsłodka Czekolada Piekarnicza Do PieczeniaPółsłodka Czekolada Piekarnicza Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn