Spaghetti z klopsikami
Spaghetti z klopsikami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 664 kalorie, 44g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion wołowy odtłuszczony w tłuszczu, mieloną wołowinę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klopsiki z kurczaka do Spaghetti i klopsików, Spaghetti z klopsikami, oraz Najlepsze Spaghetti' n ' klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przykrytej 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia.
W misce wymieszaj wołowinę, 1/2 szklanki cebuli, białko jaja, bułkę tartą, 1/2 łyżki czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Kształt mieszaniny na 12 równych kulek (około 1 3/4 cala. każdy).
Umieścić klopsiki w jednej warstwie, bez tłoczenia, w 11-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu; w razie potrzeby obrócić na brązową ze wszystkich stron, łącznie około 5 minut na partię. Jak klopsiki są rumiane, przenieść na talerz z łyżką szczelinową.
Dodaj pozostałe 1 1/2 szklanki cebuli i 1/2 łyżki czosnku do patelni; mieszać często, aż cebula zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Dodaj pomidor czysty, wino, bulion, bazylia i cukier; mieszaj do wrzenia.
Dodaj rumiane klopsiki do sosu; gdy sos się zagotuje, przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż klopsiki nie będą już różowe w środku (wycięte do testu), 8 do 10 minut.
W międzyczasie dodać spaghetti do wrzącej wody i gotować, aż ledwo miękkie do gryzienia, 7 do 9 protokół; dobrze odcedzić.
Spaghetti w szerokiej misce.
Na makaron polać klopsikami i sosem.
Posypać 1/4 szklanki sera i pietruszki; podawać z solą, pieprzem i dodatkowym serem do smaku.