Souvlaki z indyka z sosem czosnkowo-jogurtowym
Souvlaki z indyka z sosem czosnkowo-jogurtowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz lowfat jogurt, ogórek, sałata, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Souvlaki z kurczaka z grilla z sosem jogurtowym, Krewetki czosnkowe w sosie jogurtowym, oraz Pitas z indyka w sosie tahini-jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać 1 łyżkę oleju. Break hamburgery z indyka na małe kawałki i dodać kawałki na patelni.
Dodaj ziele angielskie, kminek i oregano i dobrze wymieszaj. Gotować 5 minut do ogrzania, często mieszając.
Tymczasem, w małej misce, połączyć jogurt, ogórek i czosnek w proszku.
Umieść kawałek sałaty w dolnej części kieszeni pita. Łyżka mieszanki indyka na sałatę w kieszeniach pita i top z mieszaniną jogurtu.