Greckie pizze

Greckie pizze
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego pudełka z przepisami, greckie pizze mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 281 kalorii . Za 2,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako śródziemnomorskie danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga oregano, greckiego winegretu, greckich oliwek i ziołowych podpłomyków. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 38% , to danie nie jest tak wybitne. Spróbuj greckiej pizzy , greckiej pizzy dla dwojga i greckiej pizzy dla dwojga , aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Połóż chleb na nienatłuszczonej blasze do pieczenia; posmaruj winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
FlatbreadFlatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2
Ułożyć warstwę z pozostałymi składnikami.
3
Piec w temperaturze 400° przez 8-10 minut lub do momentu rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera

W kategorii Pizza najczęściej wybieram Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Il Feuduccio Montepulciano d'Abruzzo z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Il Feuduccio Montepulciano d'Abruzzo
Il Feuduccio Montepulciano d'Abruzzo
Bukiet o głębokim rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami, ukazuje wspaniałe aromaty czarnej wiśni i owoców porzeczki przeplatane lukrecją, spaloną ziemią i goudronem. Imponująco dojrzałe, mięsiste, aromatyczne i pełne. Świetnie komponuje się z daniami strukturalnymi, czerwonym mięsem, dziczyzną i sezonowanymi serami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn