Southwestern Grillowany mostek z sosem Ancho Chile
Southwestern Barbecued mostek z sosem Ancho Chile jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Chanuka. Ten przepis jest lubiany przez 76 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, złoty brązowy cukier, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Southwestern Grillowany mostek z sosem Ancho Chile, Kurczak Limonkowy z sosem Chili Ancho, oraz Grillowane kotlety z dziczyzny z sosem Ancho Chile.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 7 składników w małej misce. Rozetrzyj mieszankę przypraw na mostku. Zawiń mostek w plastik; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny idup do 24 godzin.
Zdejmij górny stojak z grilla. Przygotować grilla (na małym ogniu). Lekkie brykiety w kominie; wlać na 1 stronę dolnego stojaka grillowego (musisz zapalić więcej brykietów w kominie, aby uzupełnić jeszcze 2 lub 3 razy podczas grillowania).
Odcedzić 2 szklanki wiórów drzewnych. Roztrzepać 2 szklanki wiórów drzewnych na węglu. Powrót grill rack do grilla.
Zdejmij górny stojak z grilla. Przygotować grilla (na małym ogniu). W przypadku korzystania z grilla 2-palnikowego, Światło 1 palnika. Jeśli używasz 3-palnikowego grilla, nie zapalaj palnika centralnego.
Odcedzić 2 szklanki wiórów drzewnych. Ułóż 2 Mini Patelnie bochenkowe (jedna wewnątrz drugiej); wypełnij 1 szklanką wiórów drzewnych. Ułóż pozostałe Patelnie bochenkowe; wypełnij 1 szklanką wiórów drzewnych.
Umieść Patelnie nad płomieniem (jeśli używasz grilla 3-palnikowego, umieść obie patelnie na 1 oświetlonej stronie). Zwróć stojak na grilla.
Rozgrzej grilla do 149°. (Jeśli temperatura wzrośnie zbyt wysoko na 3-palnikowym grillu, wyłącz palnik bez wiórów.)
Rozpakuj mostek i ułóż grubą stronę w aluminiowej patelni 11 3/4 x 8 1/2 x 1 1/4 cala; umieść patelnię nad nieoświetloną częścią grilla. Przykryj grilla. Gotować mostek do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów środkowych 71°, regulując otwory wentylacyjne lub dodając więcej węgla drzewnego w razie potrzeby (jeśli używasz grilla węglowego) lub regulując poziom gazu (Jeśli używasz grilla gazowego), aby utrzymać temperaturę wewnątrz grilla w temperaturze250, około 31/2 godzin. Baste mostek od czasu do czasu z patelni soki i dodać więcej odsączone wióry drewniane w razie potrzeby.
Zdjąć patelnię z mostkiem. Wyrzucić patelnię i soki. Zawiń mostek szczelnie w 2 szerokie arkusze folii o dużej wytrzymałości.
Umieść w czystej aluminiowej patelni 11 3/4 x 8 1/2 x 1 1/4 cala. Wróć do grilla nad nieoświetloną stroną, utrzymując temperaturę wewnątrz grilla na 121°, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części środka mostka zarejestruje 190 ° F, około 1 1/2 godziny dłużej.
Przenieść mostek na patelni do obramowanej blachy do pieczenia.
Pozostaw co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Ostrożnie rozpakuj mostek, oszczędzając wszelkie soki w folii.
Przenieść soki do małego dzbanka.
Umieść mostek na powierzchni roboczej. Cienko pokroić mostek na ziarno; przenieść na talerz.
Szczotka mostek z niektórych soków.
Podawać z pozostałymi sokami i sosem Ancho Chile.
* Dostępne w sekcji przypraw wielu supermarketów i na rynkach łacińskich.