Sos żurawinowy z czerwonym winem, melasą z granatów i ziołami śródziemnomorskimi
Sos żurawinowy z czerwonym winem, melasą z granatów i ziołami śródziemnomorskimi to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 168 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, kolendrę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Melasa Polędwica wieprzowa z sosem z czerwonego wina, Kotlety Jagnięce Z Sosem Z Granatu I Czerwonego Wina, oraz Duszony Kurczak Z Sosem Winnym Śródziemnomorskim.
Instrukcje
Wymieszać cukier i wino w ciężkich głębokich średniachaucepan na średnim ogniu, aż sugardissolves. Gotuj na średnim ogniu, aż doskrup zmniejsza się do 3/4 szklanki, około 8 minut.
Dodaj żurawinę; gotuj, aż jagody zaczną pękać, około 5 minut. Wymieszać z melasami z granatu i bazylią. Całkowicie fajne. czy do przodu może być 1 tydzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Wymieszać posiekaną kolendrę i pokrojone mięta. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.Kryj się i wyluzuj.
* Gęsty syrop z granatów; dostępny w niektórych supermarketach, na rynkach Bliskiego Wschodu i od adrianascaravan.com.