SOS Pomidorowo-Bekonowy

SOS Pomidorowo-Bekonowy
SOS pomidorowo-bekonowy to bez nabiału przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Za 34 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako sos. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Z łyżką wynik 15%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Nasi Daging Kedah & Air Asam Tomato (ryż wołowy Kedah z sosem pomidorowym), SOS Bekonowy, oraz Sos Pomidorowy.

Instrukcje

1
Boczek przełożyć na dużą, głęboką patelnię i gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając, aż równomiernie się zrumieni i będzie chrupiący, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjmij boczek do ostygnięcia, pozostawiając kapanie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wymieszaj olej roślinny i mąkę z kapiącymi boczkami. Gotuj i mieszaj, aż mąka stanie się prawie tak brązowa jak boczek, około 5 minut. Dodaj cebulę i gotuj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut; dodaj duszone pomidory, rozbijając je łyżką. Ugotowany boczek pokruszyć w pomidory i zagotować. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do pożądanej grubości, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Pomidory DuszonePomidory Duszone
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
PomidorPomidor
CebulaCebula
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawSos
Magazyn