SOS Pomidorowo-Bekonowy
SOS pomidorowo-bekonowy to bez nabiału przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Za 34 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako sos. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Z łyżką wynik 15%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Nasi Daging Kedah & Air Asam Tomato (ryż wołowy Kedah z sosem pomidorowym), SOS Bekonowy, oraz Sos Pomidorowy.
Instrukcje
Boczek przełożyć na dużą, głęboką patelnię i gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając, aż równomiernie się zrumieni i będzie chrupiący, około 15 minut.
Wyjmij boczek do ostygnięcia, pozostawiając kapanie na patelni.
Wymieszaj olej roślinny i mąkę z kapiącymi boczkami. Gotuj i mieszaj, aż mąka stanie się prawie tak brązowa jak boczek, około 5 minut. Dodaj cebulę i gotuj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut; dodaj duszone pomidory, rozbijając je łyżką. Ugotowany boczek pokruszyć w pomidory i zagotować. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do pożądanej grubości, około 10 minut.