SOS Mornay
SOS Mornay może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, cebula, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Croque-Madame, SOS Mornay (kanapka z grillowaną szynką i serem z jajkiem sadzonym i sosem Mornay), Nowy SOS Mornay, oraz Łosoś w sosie Mornay.
Instrukcje
Masło umieścić w małym rondlu na średnim ogniu; gotować, aż masło rozpuści się, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości (Nie brązowy), mieszając od czasu do czasu.
Mąkę posypać cebulą; gotować 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Stopniowo dodawać mleko do mieszaniny mąki, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Dusić 10 minut lub aż zgęstnieje, często mieszając. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito nad miską; wyrzucić ciała stałe.
W razie potrzeby wymieszać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi. Powrót sos do patelni i umieścić na średnim ogniu.
Dodać ser Gruyre, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.