Sos Karmelowy
Sos karmelowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, mleko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Lody Karmelowe Z Sosem Orzechowo-Karmelowym, Mus karmelowy Napoleon z sosem karmelowym i jagodami, oraz Garnki karmelowe z solonym sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać cukrem na 10-calowej patelni żeliwnej. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż cukier stopi się i zmieni kolor na jasnobrązowy.
Zdjąć z ognia; dodać masło. Mieszaj do rozpuszczenia masła.
Wróć do małego ognia i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana.
Połączyć śmietanę do ubijania z mlekiem.
Dodać mieszankę śmietany ubijającej do gorącej mieszaniny cukru, 1 łyżkę na raz, stale mieszając, 25 minut lub aż mieszanina będzie gładka i kremowa.
Podawać na ciepło na lody lub ciasto funta.