Sos do pizzy domowej roboty od podstaw
Domowej roboty sos do pizzy od podstaw może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 16 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako sos i odbywa się w ok. 1 godzina i 10 minut. 87 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sól czosnkową, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Pieczona Pizza pomidorowa ze świeżą bazylią i sosem do pizzy domowej roboty, Sos do pizzy domowej roboty (American Homemade with McCormick), oraz All-American Pizzan i sos do pizzy domowej roboty.
Instrukcje
Umieść pomidory, wodę i oliwę z oliwek w blenderze lub robocie kuchennym; zmiksuj na gładką masę.
Przenieść mieszaninę pomidorów do dużego garnka.
Wymieszać cukier, sól czosnkową i ocet w mieszaninie pomidorowej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 1 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu.
Wlać sos pomidorowy do czystego blendera lub robot kuchenny nie więcej niż do połowy pełny. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami, aż sos pomidorowy będzie bardzo gładki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.