Sos curry

Sos curry
Sos Curry to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 5 g białka i 2 g tłuszczu. Za 1,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 16 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Kilku osobom bardzo smakowało to indyjskie danie. Świetnie sprawdza się jako niedrogi sos. Ten przepis z Allrecipes wymaga kurkumy w proszku, kminku, czosnku i garam masala. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 91%, to danie jest super. Podobne przepisy to Speedy Malaysian Chicken Curry (z udziałem A1 Meat Instant Curry Sauce), indyjskie miski z kurczakiem curry z sosem jogurtowo-curry oraz tajskie zielone curry z indykiem i kotletem z cukinii w sosie z zielonym curry z mlekiem kokosowym.

Instrukcje

1
Cebulę i czosnek włóż do dużego rondla, zalej wodą tak, aby była przykryta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1/2 Funta Mielonej Włoskiej Kiełbasy Wieprzowej1/2 Funta Mielonej Włoskiej Kiełbasy Wieprzowej
1 Szklanka Greckiego Sosu Winegret Do Sałatki1 Szklanka Greckiego Sosu Winegret Do Sałatki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 (1 1/2 Funta Każdy) Gotowanych Homarów, Pokrojonych Na 1/23 (1 1/2 Funta Każdy) Gotowanych Homarów, Pokrojonych Na 1/2
2
Postawić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
3
Dodaj imbir i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, UmyteGruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, Umyte
4
Zmiel cebulę partiami w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Mielonej Włoskiej Kiełbasy Wieprzowej1/2 Funta Mielonej Włoskiej Kiełbasy Wieprzowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jajko Plus 1 łyżka MlekaJajko Plus 1 łyżka Mleka
Świeże Truskawki, Do Podania, OpcjonalnieŚwieże Truskawki, Do Podania, Opcjonalnie
5
Duży rondelek postaw na średnim ogniu, wrzuć pokrojone w kostkę pomidory, dopraw kurkumą, kminkiem, garam masala, pastą curry i płatkami czerwonej papryki. Doprowadzić do wrzenia, następnie wlać puree z cebuli. Dusić przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, PokruszonejLiście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
Garam MasalaGaram Masala
Pasta CurryPasta Curry
(jeśli Lubisz, Dodaj Nasiona)(jeśli Lubisz, Dodaj Nasiona)
KurkumaKurkuma
KminekKminek
1/2 Funta Mielonej Włoskiej Kiełbasy Wieprzowej1/2 Funta Mielonej Włoskiej Kiełbasy Wieprzowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 (1 1/2 Funta Każdy) Gotowanych Homarów, Pokrojonych Na 1/23 (1 1/2 Funta Każdy) Gotowanych Homarów, Pokrojonych Na 1/2

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Indianin bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gruener Veltlinerem i Sparkling Rosé. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Iron Horse Wedding Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 39 dolarów za butelkę.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn