Sos Beszamelowy
Sos beszamelowy to sos, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 19g tłuszczu i w sumie 292 kalorii. Za 72 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka parmigiano-reggiano, masła, gałki muszkatołowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Klasyczny Przepis Na Sos Beszamelowy (Sos Biały), Sos beszamelowy, oraz Sos Beszamelowy.
Instrukcje
Dodaj masło i cebulę do dużego rondla na średnim ogniu. Dopraw cebulę solą do smaku i gotuj, aż staną się przezroczyste i bardzo aromatyczne.
Dodaj mąkę i gotuj, aż mąka i masło będą przypominać mokry piasek, około 3 do 4 minut. Stopniowo ubijaj mleko, aż się włączy.
Dodaj liść laurowy i gałkę muszkatołową i dopraw solą do smaku. Powoli doprowadzaj mieszankę mleka / mąki do wrzenia, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu na dnie. Upewnij się, że mleko się zagotuje lub mąka się nie ugotuje, a na języku pozostanie bardzo niepożądane uczucie skrobi.
Gdy sos się zagotuje i zgęstnieje, zdejmij go z ognia. Wyrzuć liść laurowy. Dodaj startego Parmigiano, posmakuj i w razie potrzeby dostosuj przyprawy.
Użyj od razu lub wstaw do lodówki pod przykryciem, aż będzie gotowy do złożenia naczynia.