Sorbet Arbuzowy
Sorbet arbuzowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz arbuza, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Sorbet Arbuzowy, Sorbet Arbuzowy, oraz Sorbet Arbuzowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 szklanki wody i cukru tylko do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Przetwarzaj syrop cukrowy i arbuza, partiami, w blenderze, aż będzie gładka. Wymieszać z sokiem z limonki. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Wlać mieszaninę do pojemnika zamrażarki maszyny do lodów o pojemności 1 galona i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Sorbet grejpfrutowy: Zastąp 3 szklanki świeżego soku grejpfrutowego i 1 łyżeczkę posiekanej świeżej mięty do arbuza i soku z limonki. Postępuj zgodnie z zaleceniami.
Sorbet ananasowy: Zastąp 2 szklanki posiekanego ananasa dla arbuza i soku z limonki. Odcedzić i wyrzucić miąższ po przetworzeniu mieszaniny w blenderze, jeśli jest to pożądane. Postępuj zgodnie z zaleceniami.
Sorbet cytrynowy: 1/2 szklanki świeżego soku z cytryny i 2 łyżeczki startej skórki cytryny do arbuza i soku z limonki. Postępuj zgodnie z zaleceniami.
Sorbet pomarańczowy: Zastąp 3 szklanki świeżego soku pomarańczowego i 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej do arbuza i soku z limonki. Postępuj zgodnie z zaleceniami.
Sorbet truskawkowy: Zastąp 5 szklanek świeżych lub mrożonych truskawek i 2 łyżki soku z cytryny dla arbuza i soku z limonki. Postępuj zgodnie z zaleceniami.
Sorbet z kantalupy: Zastąp 4 szklanki posiekanej kantalupy na arbuza i sok z limonki. Postępuj zgodnie z zaleceniami.
Sorbet wiśniowy: substytut 1 (6-uncja) może koncentrat mrożonej lemoniady, przygotowany i 1 (16-uncja) słoik wiśni maraschino do arbuza i soku z limonki. W razie potrzeby odcedzić i wyrzucić miąższ. Postępuj zgodnie z zaleceniami.
Sorbet malinowy: 5 szklanek świeżych lub mrożonych malin zastąpić arbuzem i sokiem z limonki. Postępuj zgodnie z zaleceniami.