Solone Ciasteczka Żytnie
Solone ciasteczka żytnie mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 67 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, skórkę pomarańczową, mąkę żytnią i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Solone Ciasteczka Czekoladowo-Żytnie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij rurkę pionowo wzdłuż jednej strony i zagnieżdż owiniętą loginside, a następnie taśmą lub gumą taśmą zamkniętą rurkę. Schłodzić tam lodówkę, aż będzie jędrna, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 175°C (350°F). Linia druga arkusze do pieczenia z pergaminem.
Na arkuszu woskowanego papieru połącz 1 1/2 łyżeczki soli i cukier musujący. Rozpakuj kłody ciasta i zwiń Jew mieszaninie, aby dobrze pokryć.
Kłaść każdą kłodę na desce do krojenia i pokroić w 1/8 cala (Grubość 3 mm) rund, układając 1 cal (2,5 cm) od siebie na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piec, aż lekko rumiane na brzegach, o 16 protokół, obracając patelnie w połowie tak ciasteczka piec równomiernie.
Wyjąć do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Ciasteczka mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku do 1 tygodnia.
* W przypadku ciastek teff z czarnego orzecha włoskiego: zamiast mąki żytniej użyj 1 2/3 szklanki (225 g) mąki teff i 1 szklanki (115 g) mąki orkiszowej w całości.Pominąć skórkę pomarańczową i dodać 1/2 szklanki (60 g) posiekanych czarnych orzechów do ciasta.
Rozwałkuj kłody ciasta w cukrze klonowym, jeśli chcesz.
Od produktów pełnoziarnistych dla nowej generacji: lekkie dania, obfite posiłki, słodkie smakołyki i różne przekąski dla codziennego kucharza liany Krissoff. Copyright © 2012 Liana Krissoff; photographs copyright © 2012 Rinne Allen. Opublikowany w 2012 roku przez Stewart, Tabori & Chang, odcisk ABRAMS.