Smażony brązowy ryż z brokułami i Tofu
Smażony brązowy ryż z brokułami i Tofu to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Jeśli masz tofu, brązowy ryż, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 28 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Miska Z Brązowym Ryżem Z Sosem Sojowym Marynowane Tofu I Jajkiem Sadzonym, Brokuły smażone z brązowym ryżem {mięso opcjonalne}, oraz Brązowy Ryż & Tofu Maki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ryż, 2 1/4 szklanki wody i szczyptę soli na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, 45 do 50 minut.
Zdjąć z ognia, puch widelcem i odstawić, pokryte, 10 minut.
Ciepły olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i imbir; smażyć, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać brokuły i smażyć przez 2 protokół.
Wlać 1/2 szklanki wody i sosu sojowego. Gotować, mieszając, aż brokuły po prostu zmięknie, o 12 protokół.
Dodać ryż i tofu i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.