Smażony Azjatycki stek z pieczarkami na mieszanej zieleni z sosem imbirowym
Smażony Azjatycki stek i grzyby na mieszanej zieleni z dressingiem imbirowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 451 kalorii, 38g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz nasiona sezamu, grzyby crimini, steki rib-eye i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś na mieszanej zieleni, Pieczony Tunan na mieszanej zieleni z winegretem Kolendrowo-limonkowym, oraz Pieczony Ahi Tunan i sałatka z mieszanych zieleni z winegretem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sos sojowy, ocet ryżowy, 1 1/2 łyżek olej roślinny, mielony imbir, sos chili-garlicsauce i 1/8 łyżeczki oleju sezamowego w małej misce.
Dodać kolendrę i wymieszać.Odstaw sos na bok.
Natrzyj 1/4 łyżeczki oleju sezamowego na każdą stronę każdego steka rib-eye.
Posyp steki solą, pieprzem i tostami sezamowymi; naciśnij mocno, aby przylegać.
Heat2 łyżeczki oleju roślinnego w dużych nonstickskillet na średnim ogniu.
Addmushrooms; sauté aż zbrązowieje, około 8 minut. Doprawić do smaku solą iprzyprawić.
Przenieść podsmażone grzyby toplate.
Dodaj 1 łyżeczka oleju roślinnego I1 łyżeczka oleju sezamowego do patelni; ciepła overmedium-wysokiej temperatury.
Dodaj steki; gotuj todesired doneness, 3 do 4 minut na bokdla średnio-rzadkich.
Transfer steki do cuttingboard. Pokroić steki. Wrzucić mieszane greenswith dressing w dużej misce; podziel greensamong talerze. Top z plasterkami steku andmushrooms i służyć.
W porcji: 508 kalorii, 33 g tłuszczu, 3 g błonnika
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.