Smażone Wontony Pomarańczowo-Imbirowe
Smażone wontony pomarańczowo-imbirowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz opakowania wonton, obfite łyżki pomarańczowej marmolady, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Smażone brokuły z pomarańczą i imbirem, Wontony Z Kurczaka W Rosole Sojowym Imbirowym, oraz Smażone Wontony dla podobnych receptur.
Instrukcje
W grubym dnie, proste, średnie saute patelni, dodać wystarczająco dużo oleju, aby osiągnąć co najmniej 1-cal po bokach.
Podgrzać na średnim i wysokim ogniu.
W małej misce, wymieszać pomarańczową marmoladę, imbir, serek, cynamon, i sól, aż bardzo dobrze wymieszać. Napełnij każdy wonton zaokrągloną łyżeczką nadzienia i posmaruj trochę wody wzdłuż krawędzi ciasta wonton. Wchodzisz na pół po przekątnej i szczypta wontons zamknięte, co Trójkąty. (Zrobić wszystkie wontony przed smażeniem.)
Pracując partiami, ostrożnie smaż wontony 3 lub 4 na raz, tylko do złotego brązu, 3 do 4 minut, obracając raz.
Usuń wontons i wszelkie plamy nadmiar oleju na ręczniku papierowym. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut przed podaniem, ponieważ nadzienie będzie wyjątkowo gorące. Lekko posypać cukrem cukierniczym i podawać na ciepło.