Smażone Karczochy Dla Niemowląt
Smażone karczochy Dla Dzieci to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 227 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 44 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, tymianek, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Smażone Karczochy Dla Niemowląt, Smażone Karczochy Dla Niemowląt, oraz Smażone Karczochy Dla Niemowląt.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Usunąć i wyrzucić łodygi karczocha. Odrywają dolne liście (ok.) Odciąć górną połowę tak, aby pozostały tylko jasnozielone (karczochy powinny mieć około 1 1/4 cala), a następnie przeciąć karczoch na pół wzdłuż.
Umieść karczochy w średnim garnku, płaskiej stronie w dół, i dodać oliwę z oliwek, aby tylko przykryć.
Dodać czosnek, tymianek, sól i pieprz. Doprowadzić oliwę do wrzenia, przykryć garnek i zmniejszyć ogień do niskiego płomienia i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Włóż nóż w dolną połowę, a jeśli łatwo przeniknie, to gotowe.
Z garnka wyjąć tymianek i czosnek, podgrzać i smażyć ok. 2 minuty, przewracając karczochy w połowie. Są one wykonane, gdy brązowy i chrupiące.
Wyjmij karczochy z garnka i umieść je na papierowych ręcznikach płasko w dół.