Smażone grzyby i szpinak ze złotą cebulą
Smażone grzyby i szpinak ze złotą cebulą to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju słonecznikowego, pasty czosnkowej, torebek g gotowych młodych liści szpinaku i chilli. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką, Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką, oraz Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju w największej patelni, posypać nasionami kminku i pozwolić im trzeszczeć przez kilka sekund.
Dodaj posiekaną cebulę i grzyby i gotuj przez 10 minut, często mieszając, aż cebula zmięknie i zacznie się złocić.
Posypać garam masala, dodać czosnek, imbir i chili i wymieszać, a następnie wrzucić worek szpinaku. Przykryć i gotować przez minutę lub dwie, aż szpinak zwiędnie i nie ma miejsca na patelni dla innego. Powtarzaj, aż cały szpinak zwiędnie, a następnie dopraw solą.
Wyjąć łyżką szczelinową do ciepłego naczynia i utrzymać ciepło.
Plastry cebuli smażyć powoli z kurkumą w pozostałym oleju, aż cebula będzie złotobrązowa.
Szpinak podawać na gorąco, posypany cebulą.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje do poobijanych grzybów. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Markus Huber Sparkling rosé z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.