Shrimp Pad Thai Dla Czterech Osób

Shrimp Pad Thai Dla Czterech Osób
Shrimp Pad Thai dla czterech jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 792 kalorie, 14g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, wody, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pad Thai Zoodles, Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce połącz wodę, pastę z tamaryndowca, cukier palmowy lub ciemnobrązowy, sos rybny i sól i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Sos RybnySos Rybny
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieść kiełki fasoli, limonki i orzeszki ziemne w swojej małej misce i ułóż w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść sos rybny, cukier granulowany i zmiażdżoną czerwoną paprykę w swojej małej misce i ułóż na stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Sos RybnySos Rybny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Doprowadzić 5-quart rondel z wodą do pełnego, toczenia wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjmij go z ognia i natychmiast dodaj makaron ryżowy, upewniając się, że są całkowicie zanurzone w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
WodaWoda
3
Niech makaron moczyć dokładnie 3 minuty (użyj timera), od czasu do czasu podnosząc je i ciągnąc je od siebie w razie potrzeby szczypcami lub długim widelcem, aby utrzymać makaron oddzielnie i pomóc im zmiękczyć równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zegar KuchennyZegar Kuchenny
SzczypceSzczypce
4
Makaron odsączyć w dużym durszlaku i opłukać pod zimną bieżącą wodą. (Jeśli makaron stanie się lepki i zbije się podczas stania, opłucz go krótko pod zimną wodą tuż przed gotowaniem, aby wrócił do śliskiego, twardego, zdolnego do rzucania stanu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1
W małej misce połączyć czosnek i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść krewetki, ubite jaja, kiełki fasoli, zielenina scallion, i orzeszki ziemne każdy w swojej misce i zorganizować w pobliżu pieca. Mieć gotowy 1 czyste średnie Miski na gotowane krewetki i jajka, i zorganizować półmisek do serwowania w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
KrewetkiKrewetki
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podgrzej duży wok na dużym ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodać 2 łyżki oleju roślinnego i zawirować, aby pokryć patelnię. (Jeśli w którymś momencie gotowania olej zacznie palić, obniż ogień.) Gdy olej jest gorący, rozsypać w krewetki. Gotować w spokoju, aż krewetki zaczynają zmieniać kolor i firmy się, o 30 sekund. Wrzucić dobrze następnie nadal gotować, często mieszając, aż krewetki są różowe, Firma i po prostu gotowane przez, o 30 sekund dłużej. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki do czystej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
5
Dodać jajka i obrócić patelnię, aby rozłożyć je na cienką warstwę. Ugotuj jajka, podnosząc boki i przechylając patelnię, aby niegotowane jajka wylały się pod spodem, tak jak robisz omlet, aż jajka będą w większości ustawione, od 1 do 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij patelnię z ognia i użyj łyżki szczelinowej, aby szybko pokroić jajka na kawałki wielkości ukąszenia, a następnie dodać je do miski krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
7
Umieść wok na dużym ogniu i dodaj pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego i zawiruj, aby pokryć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodać czosnek i szalotki i smażyć aż pachnące, o 5 sekund. Rozsypać w zmiękczonych makaron ryżowy, i za pomocą szczypiec, równomiernie rozprowadzić makaron na patelni, jak sieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
SzalotkaSzalotka
MakaronyMakarony
CzosnekCzosnek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
9
Pozwól im gotować bez przeszkód przez 15 sekund, a następnie zgarnij je w kierunku środka. Delikatnie wrzuć makaron, a następnie rozłóż je ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Wlać około 1/3 sosu przyprawowego na brzegach patelni, i nadal mieszać smażenia makaron w ten sam sposób, rozłożenie ich i pozwalając im gotować niezakłócony od czasu do czasu, aż większość sosu wchłonie, o 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj kolejną trzecią sosu i nadal mieszać smażyć w ten sam sposób, aż większość sosu jest wchłaniany i makaron są po prostu miękkie, ale nie mushy, o 30 sekund. Przetestuj makaron lub dwa: jeśli są zbyt twarde, dodaj 2 do 4 łyżek wody wokół krawędzi patelni i kontynuuj smażenie, aż będą po prostu miękkie i równomiernie pokryte sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Powrót krewetki i jaja na patelnię, wraz z soków zebranych w dolnej części miski, i wrzucić do włączenia ich do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
KrewetkiKrewetki
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
13
Dodaj pozostałą trzecią sosem przyprawowym, wraz z kiełkami fasoli, zielenina scallion, i posiekane orzeszki ziemne, i gotować, podrzucając, aż zostaną one zmieszane i ledwo ogrzewane, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SOS PrzyprawowySOS Przyprawowy
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
1
Szybko przenieś makaron na talerz, montując je na jednym końcu. Usypać zarezerwowane kiełki fasoli obok makaronu i ułożyć zarezerwowane kliny limonki obok kiełków fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Klin WapiennyKlin Wapienny
MakaronyMakarony
2
Posypać orzeszki ziemne na makaron w paski obok kiełków fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
MakaronyMakarony
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
3
Podawać na gorąco z małymi miseczkami sosu rybnego, cukru i pokruszonej czerwonej papryki, aby goście mogli smakować swoje porcje do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sos RybnySos Rybny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn